Praktisk info
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Her har vi samlet praktisk info og ofte stillede spørgsmål (FAQ). Det er en god idé at have læst nedenstående igennem inden du møder op til eventet.

Hvornår?

Onsdag d. 23. august kl. 15 til søndag d. 27. august kl. 15. 2017

Alle dage billet: Du er velkommen til at ankomme tidligere om onsdagen, men forvent ikke opsatte telte mv. Ligeledes er du velkommen til at blive til søndag efter kl. 15, men vi begynder at pakke sammen efter middagsmaden og vi vil sætte stor pris på en hjælpende hånd.

Weekendbillet: Du er velkommen til at ankomme fra fredag kl. 13. Bemærk at middagsmaden fredag ikke er inkluderet i weekendbilletten. Du er velkommen til at blive til søndag efter kl. 15, men vi begynder at pakke sammen efter middagsmaden og vi vil sætte stor pris på en hjælpende hånd.

Hvor?

Vammen Camping mellem Viborg og Hobro. Se mere på siden find vej.

Checkin foregår i campingpladsens information. Husk at have en udskrevet billet med stregkoden på.

Måltider

Måltider morgen, middag og aften er inkluderet i billetprisen. Se mere på siden Program.

Der serveres vand til alle måltider, og sodavand, øl og vin kan tilkøbes.

Er du vegetar, så skriv i god tid til info@vammencamping.dk.

Udover ovennævnte måltider, som er inkluderet i billetprisen, sælger campingpladsen sandsynligvis isanretning/kage om eftermiddagen og suppe sent på aftenen nogle af dagene for evt. interesserede.

Vedr. aftensmad onsdag og fredag aften: Hvis du f.eks. kommer langvejs fra (f.eks. København) og ikke kan nå det til kl. 18, så skriv til os inden arrangementets afholdelse. Vi vil så se om vi kan lave en aftale med campingpladsen om at I er nogen der kan få aftensmaden serveret lidt senere.

Billet

Du kan købe billet på Safeticket. Hvis du ønske at benytte weekendendbilletten som “onsdag til fredag”-billet, så kan vi også finde ud af det, hvis du sender os en email.

Der vil i år også være mulighed for at købe en T-shirt med tilskud fra Magenta sammen med billetten. Men skynd dig, der er et begrænset antal (100 stk.).

Husk billetten når du ankommer til checkin for at få udleveret dit armbånd. Hvis du har glemt billetten kan vi finde dig på en liste, men må så bede om at se se billed-ID (kørekort el. pas).

T-shirt

I år vil det muligt at købe en Sommerhack-T-shirt med tilskud fra vores sponsor Magenta. Det er en “limited edition only” osv. Der er 100 stk. (i valgfri størrelse naturligvis) så skynd dig at bestille billet! 🙂 T-shirten købes i forbindelse med billetten og udleveres i informationen ved checkin til Sommerhack-eventet.

Installationspuljen

Udendørs installationer i form af f.eks. lysinstallationer var noget flere deltagere byggede sidste år, hvilket bidrog til den gode stemning på lejrområdet.

Det vil vi gerne fremme, så i år kan deltagere søge støtte til et installationsprojekt, som IDA Embedded sponsorerer. Send din ansøgning til sommerhack@lists.hal9k.dk med en beskrivelse af projektet, lidt om hvem du/I er, et overordnet budget og hvilket beløb I søger.

I ansøgningen lægger vi bl.a. vægt på:

  • At installationen indeholder et kreativt element – ikke et ripoff af noget der er bygget adskillige gange på nettet. Elementer der kan indgå kan være noget med lys, bevægelser, interaktivitet osv. Overrask os gerne med et sjovt projekt, men vær også realistiske med hvad I kan nå at bygge.
  • At installationen bidrager til en god stemning på lejrområdet. F.eks. fordi det er flot eller er sjovt at interagere med. En meget larmende installation som vækker folk om natten vil f.eks. nok ikke vække den største begejstring 🙂
  • At installationen indrager deltagere i eventet. Det kan f.eks. være at installationen reagerer på bevægelser eller er et spil som man styre på forskellige knapper (vi har børn og barnlige sjæle som deltagere, så I bliver et hit hos dem hvis I bygger noget de kan lege med). Muligheden for at interesserede deltagere kan bidrage med at videreudvikle f.eks. softwaren eller styre det over wifi (f.eks. egne animationssekvenser til en lysinstallation) vægtes også.
  • At installationen efter eventet tilfalder enten Sommerhack-eventet eller en non-profit-organisation (f. eks. et hackerspace), så flest mulige personer kan få glæde af kreationen.

Der kan søges 100-1000 DKK ud af et samlet beløb på 3500 DKK. Der er først til mølle indtil puljen er tom. Beskrivelser af støttede projekter vil blive listet på hjemmesiden.

Indkøb m.m.

På campingpladsen kan der i kiosken købes is, slik, sodavand og andre småfornødenheder. Om aftenen fra kl. 21 kan der købes øl og sodavand m.m. i baren i pejsestuen.

I Vammen (1,5 km fra pladsen) er der en købmand der har åbent alle dage 7-18.

Hygge om aftenen i pejsestuen

Kl. 21 tændes det åbne ildsted i pejsestuen og baren åbnes. Hvis du har lyst er du velkommen til f.eks. at synge og give et nummer på et medbragt musikinstrument for maksimal bålhygge (campingpladsen har også et antal instrumenter, som du ved forespørgsel kan låne).
Drikkevarer i pejsestuen efter kl. 21 købes i baren.

Lydniveau om aftenen

Vi ser alle frem til en stemningsfuld og festlig lejr. Hvis der er god stemning ude på pladsen ud på aftenen, så husk på at der også er børnefamilier blandt deltagerne.

Børn og unge

Børn og unge under 18 er velkomne. Børn under 15 der ikke er ifølge med voksen bedes kontakte os forud for billetbestillingen. Der vil være børnebilletter til salg for en reduceret pris.

Det bør du medbringe

Ud over tøj og en tandbørste:

  • Telt, sovepose osv. el. en campingvogn
  • Ca. 25 m elkabel og evt. strømfordeler/stikdåse, hvis du gerne vil have strøm på campingområdet (de fleste stik i elstanderne på campingområdet er de “blå campingstik”/Blå IEC 60309 16 A/230 V stik).).
  • Medring gerne et eller flere projekter du arbejder på. F.eks. et stykke software du koder på, en kunstinstallation, en 3D-printer, Arduino, CNC-fræser eller noget helt andet (det behøver ikke inkludere elektronik eller IT. Makerkulturen handler om alt fra strik over elektronik og 3D-print til et stykke software inde i en datamat 🙂 Kun fantasien sætter grænser, omend vi (indrømmet) nok vil være en del der har et teknisk fokus). Lad andre blive inspireret af hvad du har bygget eller arbejder på under camp’en.
  • Badebukser og solcreme: Hvis vejret bliver godt er der en dejlig badesø og et strandområde (selvfølgelig også med WiFi-dækning).
  • Hvis du kan spille på et instrument, så tag gerne et musikinstrument med (campingpladsen har også nogle instrumenter, som de låner ud). Vi holder eventet på en musikcampingplads så det vil gøre den gode stemning endnu bedre hvis der er lidt sang og musik omkring ildstedet om aftenen i pejsestuen.
  • Højt humør (meget vigtigt – det smitter 🙂 )

Villages

Konceptet kan måske være nyt for dig, men en “village” er blot en lille “landsby” el. sammenslutning af et par telte etc. på et område på campingområde f.eks. omkring et emne, tema eller et sted man kommer fra. Det er muligt at reservere et område til en village ved a sende os en email (se siden Kontakt os). Du kan se eksisterende villages m.m. på siden Oversigtskort.

Campingvogn

Du er velkommen til at tage en campingvogn med. For campingvogne se også El.

Leje af campingvogn og hytte

Campingpladsen har en hytte (2 pers.) og et par campingvogne (ca. 4 pers.), som man kan leje. Kontakt campingpladsen for nærmere info og priser.

Fællestelt

Der vil være et eller flere fællestelte at finde på campingområdet med borde/bænke, fast bund, el osv., hvor du kan arbejde på medbragte projekter og falde i snak med andre deltagere.

Du er også velkommen til selv at tage f.eks. et party-telt med, hvor I kan sætte jer.

Internetforbindelse/WiFi

Der vil være min. 100 Mbps internetforbindelse til camp’en. I fællestelte m.m. vil der være en netværksswitch med kablet netværk, hvis man har behov for et ethernetkabel til f.eks. en Arduino.

Der er god WiFi-dækning på hele campingpladsen, inklusive fællestelte, samt i fællesrummet “pejsestuen” (2,4 GHz og 5 GHz WiFi 802.11n el. 802.11ac).

Hvis der er efterspørgsel for det (spørg på mailinglisten) vil der muligvis blive etableret et par switche på campingområdet, hvor man kan tilkoble sig netværket, for f.eks. at trække et netkabel ind i campingvognen.

Eget WiFi-udstyr i form af medbragte access points vil vi gerne undgå for så vidt muligt pga. interferens. Brug campingpladsens udmærkede WiFi.

IPv6

Campingpladsen har tidligere kørt et par år med IPv6 gennem en SIXXS-tunnel, men pga. dårlig throughput på POP’en i Danmark (IPv6 må være blevet for populært) er det slået fra igen. Hvis du ikke kan leve uden IPv6, og gerne vil stå for en løsning der ikke går ud over performance på linjen, som SIXXS pt. vil gøre, så kontakt os gerne. Husk dog at løsningen skal kunne fungere bag NAT. Dvs. 6to4 fra f.eks. he.net kan altså ikke umiddelbart etableres.

El

El er inkluderet i billetprisen, dog ikke elvarme (elradiator etc.) – men hvem har dog også brug for det i august måned! 😉

Vi beregner et gennemsnitligt elforbrug på maksimalt 200 W per person. Forbrug derover er selvfølgelig ok, men hvis du forventer at tilslutte udstyr der benytter mere end 500 W over en længere periode så skriv til os, så vi kan planlægge derefter. (Hvis du vil koge en liter vand skal du ikke skrive til os :).

Hvis du er i campingvogn eller autocamper kræves der brug af elmåler (måleren udleveres ved ankomst). Forbrug op til 8 kWh/overnatning/campingvogn er inklusive i billetprisen (derefter afregnes per kWh. jf. priserne på vammencamping.dk).

Campingafgift

Billetprisen er incl. alle afgifter til campingpladsen, og er dermed incl. el, varmt brusebad, evt. hund, WiFi og pladsgebyr osv.

Hund

Du er velkommen til at tage din hund i snor med. Pga. kabler og mange mennesker og dimser i f.eks. fællesteltene er det muligt at vi frabeder os hunde dér.

Butik

Campingpladsen har en butik med is, slik og andre småindkøb (derudover er der et supermarked i Vammen – ca. 1,5 km fra campingpladsen). Campingpladsens butik har åbningstiderne 8:30 – 12:00 og 14:00 til 18:00 (Baren i pejsestuen åbner kl. 21:00).

Antennemast

Er du radioamatør er du velkommen til at tage en mobilantenne med. Skriv lige til os af planlægningshensyn og fortæl os størrelsen på antennen og forventet elforbrug, så vi via campingpladsen kan anvise et passende sted (vi er fleksible over for evt. pladsønsker).

Precamp?

Der er flere der kommer nogle dage før. Kig endelig forbi – du laver blot alm. checkin som campist i informationen på campingpladsen og betaler alm. campinggebyr for en overnatning. Du kan evt. spørge på mailinglisten hvem der kigger forbi. Vi kan sikkert også bruge lidt hjælp til at stille op dagen før hvis du har lyst at give en hånd med.

Twitter og Flickr m.m.

Skriv gerne om os og husk POIDH (Pics Or It Didn’t Happen!). Brug gerne #sommerhack når du omtaler os på sociale medier.

Andet

Vi skal alle sammen have en sikker og hyggelig camp. Derfor gælder det selvfølgelig at man skal opføre sig ordentligt og at medbragte projekter skal være forsvarlige og ikke udgøre en fare for andre deltagere. Alle henstillinger fra arrangørerne samt fra lejrchefen på campingpladsen bedes fulgt. Hvis du har en idé til en aktivitet, udsmykning eller noget andet du gerne vil lave på camp’en (sådanne initiativer sætter vi generelt stor pris på – det giver liv til camp’en), så kontakt os gerne for evt. afklaring af hvad vi kan tillade os gøre på campingområdet.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone